23.4.09

Cica Marketonline ramane fara boss

Aflu din Twitter < Krumel < blog Andrei Radu că Mugur Frunzetti va părăsi Marketonline. Foarte interesant. Deşi a fost înjurat ca la uşa cortului de o mulţime de lume, omul a reuşit totuşi să aducă Marketonline în topul magazinelor online din România.
Cred că marele merit al lui Frunzetti a fost crearea reţelei de magazine. Nu ştiu dacă reţeaua a fost ideea lui sau nu, dar odată cu ascensiunea Marketonline piaţa românească de e-commerce a câştigat la capitolul strategie. MOL a fost primul magazin care s-a promovat intensiv pe bloguri, care a cumpărat un alt magazin concurent (pe Mediadot), care a făcut PR online. Mi-aduc aminte că într-o vreme nu exista post pe forum sau pe vreun blog şi să nu apară şi cineva de la MOL care să clarifice poziţia magazinului vizavi de cestiune.
Sunt curios dacă noii patroni vor reuşi să menţină afacerea în top. Suntem abia la începutul unei crize care va pune pe butuci nu doar zecile de mii de buticari incapabili să achite impozitul lui Pogea, ci şi coloşi din diverse industrii. Or să cadă ele bănci; deja despre K-Tech se spune că e în genunchi; de ce n-ar da faliment un magazin online care îşi schimbă conducerea tocmai în mijlocul furtunii?

LE. Se pare că de fapt în spatele MOL se află RHS, unul din principalii distribuitori IT&C din România. Coroborând cu vestea de ieri privind achiziţia Emag de către Asesoft, iată că se începe să se întâmple ceea ce ziceam în urmă cu câteva zile: afacerile bune încep să se consolideze sub impactul crizei.