1.10.14

Siveco, bombă cu schije

Scurt despre scandalul Microsoft.

1. În mod normal ăsta e doar începutul. Miniștrii sunt doar personajele cele mai vizibile ale afacerii, dar ițele trebuie obligatoriu să ducă spre sute de foști secretari de stat, directori, directorași etc. Surpriza plăcută e că, după cât se pare, avem de-a face cu o anchetă reală a autorităților (aici îmi puneam întrebarea dacă o fi vorba de vreo răzbunare a domnului parlamentar cu interese în IT, sau o anchetă reală).

2.  Nu lipsesc nume doar din tabăra autorităților, ci și de pe lista multinaționalelor amestecate în această anchetă. Mă aștept ca DNA-ul să ajungă și la alte multinaționale. Sper să ajungă, să nu se încheie totul aici.

3. Amestecul d-lui Florin Talpeș de la Softwin în aceste matrapazlâcuri e cea mai mare decepție pentru industria IT autohtonă. Eu personal credeam, de ani de zile, că Softwin stă departe de mizeriile de aici, permițându-și acest „lux” din cauza dezvoltării unui produs de succes pe piețele internaționale (Bitdefender). Iată că, din păcate, m-am înșelat.

Un comentariu:

cezar spunea...

Talpes, Bitdefender ?

Poveste dintr-o regie de stat, una mare, pomenita recent in niscaiva dosare de retrocedari...

Vine sales menul de vanzari Bit pe Bucuresti la micul referent IT din Centrala pt. o vanzare de volum. Dupa 2-3 povesti despre produs, il intreaba pe respectivul salariat : Acuma, cat ma/ne costa sa sustineti industria romaneasca de softare ?