27.3.14

Care o fi treaba cu Mircea Diaconu?



S-a nimerit să fiu azi (mă rog, ieri) la BEC chiar în perioada de timp în care și-a depus candidatura Mircea Diaconu. Omul a venit cu un ARO 10 galben, flancat de două motociclete. Ce să mai, spectacol total. Devine clar că prin candidatura asta avem de-a face cu un joc, dracu' știe ce joc, dar unul încurcat rău. Scenariul cel mai simplu ar fi ca Mircea Diaconu să rupă câteva procente de la PNL după care, chiar și în cazul în care va trece pragul electoral al independenților, să fie invalidat de ANI. Știu că mulți zic că nici măcar nu va participa deoarece candidatura lui va fi invalidată de la bun început de ANI, dar nu cred. Ovidiu zice că aici e toată șmecheria. Că i se pregătește un rol de victimă. Nu cred, ar fi totul prea simplu. Eu cred mai degrabă că i se pregătește un rol de călău al lui Crin Antonescu și că va participa la alegeri. Antonescu oricum a dat niște declarații complet hazardate, zicând că dacă PNL nu va obține nu știu câte procente, el va demisiona. Păi, cu Mircea Diaconu candidat independent, e clar că va pierde procente bune din ceea ce își dorește. Crin Antonescu a intrat în toate capcanele pe care i le-a întins PSD și conducerea liberalilor pare să facă prostie după prostie. Candidatura asta a lui Mircea Diaconu pare să fie o astfel de capcană. Rămâne de văzut.

În rest, mai erau pe acolo Funar, care depunea o listă în numele unui PRM numai el știe al cui, și mai erau și câțiva candidați independenți, dintre care cel puțin unul, o domnișoară avocat (Aura Speranța Ungureanu) se pare că nu va fi acceptată pentru că avea semnăturile dispuse nu știu cum. Păcat de efortul de a le strânge, dacă le-o fi strâns pe bune. Sunt și eu curios să văd care va fi numărul complet de candidați. În ceea ce ne privește PSD-ul ne-a inventat deja zor nevoie un partid contracandidat, penibila făcătură PDS - „Partidul Dreptății Sociale” -, nu care cumva ca pe stânga să coagulăm vreun procent, ceva, fie și 1%. Cu acest PDS, creație a lui Cozmâncă, sunt multe de spus, dar n-are sens să le facem publicitate gratuită. Noi o să ne vedem de treabă, o să mergem cu mesajul susținerii lui Alexis Tsipras - anti-austeritate, pentru o Europă socială - și sperăm ca electoratul de stânga să înțeleagă importanța susținerii stângii radicale europene.

Un comentariu:

AristotelCostel spunea...

Băsistului de la colțu' străzii îi curge din gură. Pentru șiroaiele alea merită un șervețel și mai multă atenție din partea... familiei.
Diaconu are orgoliul ciopârțit și nu face decât să demonstreze că frustrarea face minuni.
Suportul de care a beneficiat e... conjunctural, iar efectele vor fi de tipul "unde dai și unde crapă". Adică va atrage un număr important de voturi de la electoratul cinefil de vârsta a treia, în general... pesedist. :)
Și nu e tocmai puțin faptul că s-a confruntat cu strângerea miliardului de semnături pe formular tip VAX14. Bariera electorală impusă de sistemul securist devine tot mai șubredă.