16.9.13

Cât de pesimist sunt astăzi față de viitorul României de mâine?

Astăzi s-a întâmplat ceva incredibil. Din păcate nu pot face public ceea ce s-a întâmplat, fiindcă e vorba de un proces în plină desfășurare care încă nu și-a epuizat efectele, dar ca să înțelegeți cât de pesimist sunt astăzi față de viitorul României de mâine notez următoarele:
  • sunt așa de pesimist, încât nu cred că treaba cu Roșia Montană are sorți de izbândă;
  • sunt așa de pesimist, încât nu cred că manifestările duminicale au vreun sens, chiar de-ar fi să iasă în stradă un milion de oameni - legea va trece, dacă nu în forma de acum, atunci într-o altă formă ușor cosmetizată în comisiile parlamentare, dar în esență la fel;
  • sunt așa de pesimist încât cred că dacă ăștia se supără pe manifestanți nu vor avea nici o reținere să bage mai întâi jandarmii și apoi, dacă nici așa nu se liniștesc apele, armata cu muniție pe țeavă și cu ordin să tragă în mulțime;
  • sunt așa de pesimist încât nu cred că o să-i pese cuiva din Europa sau de aiurea că în România vor muri oameni împușcați pentru o cauză nobilă.
Chiar așa de pesimist sunt. Trăim într-un regim-mascaradă de care până și dictatorii africani s-ar feri cu cea mai mare scârbă.

2 comentarii:

c.i. spunea...

Legea nu va trece fara manifestatii de cateva ori mai mari decat astea de acuma. Pentru ca nu e vorba de Rosia Montana decat pentru unii, dar majoritatea manifesteaza impotriva sistemului corupt. Iar in momentul de fata nici macar nu mai conteaza cati sunt in strada, mesajul a fost deja receptat de populatie.

Pentru mine cel putin, e prima data cand simt ca politicienii romani sunt stransi cu usa. Toti se asteptau la eternele proteste cu ONG-isti ecologisti, uitate imediat a doua zi. Au mizat pe asta, dar au gresit.

Securistii probabil se asteptau la cateva sute ca asa au invatat ei la scoala ca e bun pentru supapa.


ThinkAgainRo spunea...

În sfârșit MAESTRE te-ai trezit!!!Dumneavoastră bucureșetenii sunteți cei mai orbi din țara aceasta!România experimentează un soi de dictatură perversă în care Băsescu este vătaf, PONTA va prelua puterea spre lauda neamului său iar românii vor pleca de scârbă de pe acest loc binecuvântat de DUMNEZEU!
Când a fost închis OTV bucureștenii râdeau!Când jandarmii au rupt cu bătaia un cetățean bucureștenii râdeau!Când a ieșit OPRESCU primar iarăși bucureșetenii râdeau!
Când a fost băgat BECALI NEVINOVAT la pușcărie iar bucureștenii râdeau!
Ei acum MAESTRE dumneavoastră bucureștenii veți simți ce simte restul țării:disperare și mizerie!