9.7.14

Brazilia 7

Trăgând linie peste semifinala de aseară și noi, românii, ne putem mândri cu un lucru: echipa noastră se va putea numi de acum încolo, fără teama de ridicol, „Brazilia” Europei.

Tricouri galbene deja aveam. Lipseau rezultatele comune dintre noi și brazilieni. Situație corectată, iată, de Germania. De acum, îi așteptăm pe Piți & co. să ducă faima naționalei României acolo unde merită!

Revenind la meciul de aseară și la consecințele sale, cred că umilința Braziliei nu va fi suficientă dacă Messi nu va ridica trofeul deasupra capului, chiar pe Maracana. De aceea cred că zeii care au poruncit acel 7-1 stupefiant de azi-noapte vor avea grijă până la final ca tragedia Braziliei să fie completă. Altfel, nimic n-are sens. O finală Germania-Olanda sau Germania-Argentina, cu victoria Germaniei, ar fi o simplă piesă de teatru absurd.

Brazilia a pierdut probabil și locul 3, pentru că mi se pare imposibil ca jucătorii să se mai adune după ce au fost umiliți de nemți în halul ăla. Jocul, mai ales între minutele 23 și 29 (adică între golurile 2 și 5), a semănat cu un simplu antrenament cu public al echipei Germaniei care parcă avea în față o echipă de jaloane, nu o pretendentă la titlul mondial. Înclin să cred totuși că lipsa lui Neymar, jucătorul care chiar dădea culoare și luciditate atacului brazilian, s-a simțit enorm. În absența sa, matahală-Hulk a semănat cu un damblagiu electrocutat, Fred cu o fantomă care plutește și piticul Bernard, cu „Mutulică” din Albă ca Zăpada. Dacă ar fi fost prezent pe teren, Neymar tot ar fi fost util prin aceea că ținea ocupați 2-3 fundași nemți care nu și-ar mai fi permis să zburde spre poarta nefericitului Julio Cesar ca Usain Bold la Olimpiadă. Cât despre lipsa lui Thiago Silva în apărare, ea s-a văzut din chiar jocul de apărare al Braziliei: nici marcaj om la om, nici apărare în zonă, nici măcar apărare în linie... nimic! Pur și simplu apărarea Braziliei nu a existat. Dacă puneai niște pietre să joace sau îi lăsai pe fundașii ăia, era tot aia. Așa că în meciul pentru locul 3, chiar dacă va reveni Thiago Silva și va pune ordine în apărare, nu prea văd cum ar putea să înscrie, pentru că atacul, care s-a dovedit complet debil fără Neymar, tot nu s-ar repara.

Cine va juca împotriva Germaniei? La prima vedere favorită pare să fie Olanda, aureolată de acel 5-1 cu Spania din prima etapă, deși bookmakerii cotează superior Argentina, ceea ce înseamnă că știu ei ceva din anturajul echipelor (bookmakerii știu întotdeauna cine e accidentat, cine nu se simte bine, cine e în pericol să absenteze ș.a.m.d.). Dintre toate echipele prezente în semifinale Argentina e singura care a luptat cu tenacitate și modestie pentru locul său din careul de ași. Nu s-a rupt în figuri cu victorii la scor, nu a jucat senzațional (dar nici slab), a căutat mereu să înscrie doar un gol mai mult decât adversarul. Argentina a jucat „italienește” și a reușit să rupă, după 24 de ani, blestemul dependenței de Maradona, calificându-se într-o semifinală și fără „el pibe”. Până în acest moment a învins trei echipe europene: Bosnia, Elveția și Belgia, ultimele două fiind chiar bunicele (mai ales Belgia, una dintre revelațiile acestui mondial). De cealaltă parte Olanda a jucat și ea cu trei echipe latino-americane: chilienilor le-a administrat un 2-0 într-un meci fără miză, de Mexic i-a salvat plonjonul artistic al lui Robben din minutul 90 iar cu Costa Rica s-au jucat de-a ruleta rusească. Glonțul le-a vâjâit pe la urechi, și nu o dată, dar totuși au reușit să acceadă în semifinale pe baza unui mix de valoare certă, noroc porcesc și șiretenie individuală. Bookmakerii, așadar, s-ar putea să nu se înșele: ulciorul nu merge la apă chiar la nesfârșit și pe 13 iulie e posibil ca oaspeții... Germaniei pe Maracana să fie argentinienii. Iar dacă Messi va ridica trofeul, chiar în bârlogul dușmanilor de moarte, la Buenos Aires se va declanșa o fiesta de care își vor aminti și nepoții.

2 comentarii:

  1. Brazilia, din punctul meu de vedere, a fost întotdeauna o echipă de circari ieftini...niște păcălici...acrobațiile brazilienilor pe teren or fi gustate de alții dar oamenii serioși nu cred...sunt atât de bucuros de acest scor căci mă săturasem, fiind în Londra, să văd țigani sudamericani nespălați îmbrăcați în steagul BRaziliei...aseară sa vazut valoarea Braziliei...nu e o excepție ci aceea este nievlul hahalerelor favorizate și de arbitri...ar fi fost jenant ca Brazilia să câștige trofeul la ei acasă...s-a mai spart încă o bulă și s-a aflat adevărul! IAR TROEFUL trebuie să vină în Europa căci aici sa inventat fotbalul nu pe plantațiile de trestie de zahăr din AMerica de SUD!

    RăspundețiȘtergere
  2. România deja era Brazilia Europei. De Marți Brazilia a devenit România Americii de Sud, o echipă de pămpălăi labili și pișălcoși.

    După Germania-Brazilia 7-1, Olanda-Spania 5-1 și mai vechile amintiri Olanda-România 4-0 și România-Olanda 0-4 putem concluziona că tiki kaka se îngemănează cu labilitatea psihică.

    La golul primit de brazilieni în primul meci, de la croați, am văzut cum dream team-ul se transformă într-o gașcă de monstruleți disperați. Atât mexicanii, dar mai ales chilienii au avut destul ghinion cât să nu le afecteze monstruleților... moralul. Și, cum era de așteptat, trezirea la realitate a fost fabuloasă.

    David Luiz e o clonă complet nereușită a lui Puyol. Hulk e dovada că anti-doping-ul în fotbal e o glumă. Marcelo e o panaramă agitată mai ineficientă până și decât Bălănel. Pe Fred l-am remarcat drept jucătorul fără caracteristici. Jo, cât a fost în teren, a fost... foarte înalt, iar lui Oscar nu-i mai șterge nimeni rușinea de a fi fost marcatorul din Brazilia-Germania 1-7. :)))

    În străfundurile sufletului meu mic și negru aș fi vrut ca lotul Olandei să bifeze o cupă.

    Acum că s-a ales pietrișul de neghină, Germania poate bifa a patra cupă și astfel Brazilia n-ar mai fi gaura din covrig. Nici versiunea în care Argentina 1-0 ar bifa a treia cupă nu-i rea, să le mai toace psihicul brazilienilor încă vreun secol două. :D

    RăspundețiȘtergere