Dan Diaconu a postat azi o chestie ușor alarmistă. Niște ciumpalaci au mutat nu'ș ce ac la 90 de secunde de războiul nuclear. Ne pregătim cu toții să luăm foc. Săriți!...
Dane, nu e chiar așa. Fără îndoială că planul de hăcuire al Rusiei e real, am zis și eu de mai multe ori. E un plan vechi, nu de pe timpul lui Hitler, ci mult mai vechi, de pe timpul „cruciadelor nordice”, adică din urmă cu vreo 900 de ani. Să nu uităm că înainte de Hitler a fost Napoleon, înainte de Napoleon a fost Carol al XII-lea al Suediei, și înainte de Carol au fost tătarii și polonezii. Iar înaintea ăstora, cavalerii teutoni, cu binecuvântarea Papei!
Rusia nu doar că nu a cedat, dar și-a văzut de drumul ei. Rusia a rezistat. Mereu când Occidentul are o problemă, îi dă prin cap că Rusia e cam mare și că ar putea să o împartă și să se înfrupte din roadele ei. E un gând natural care le trece prin cap celor care nu sunt decât un apendice insignifiant al Eurasiei și care până la descoperirea Americilor erau literalmente o văgăună ciumată.
Dan zice că Rusia e acum într-o poziție foarte proastă fiindcă ciumpalacii occidentali încep să trimită Ucrainei tot mai mult armament. Dar aici e prima fractura logică. Da, idioții încep să trimită niște tancuri nemțești care n-au luptat în viața lor prin noroaiele Rusiei, dar mai mult de 2-400, obiectiv vorbind, nu pot trimite: n-au de unde! Estimările cele mai pesimiste zic că vor fi trimise cam 200, estimările cele mai optimiste zic că vor trimise cel mult 400, după ce se scobesc în cur și polonezii, și care or mai avea aceste tancuri.
Dar tancurile Leopard sunt inoperabile fără echipaje și fără mecanici adecvați. În fine, să trecem peste acest aspect. Ceea ce surprinde e că ele vor fi trimise în etape, exact ca și armamentul de până acum.
Operațiunea Barbarossa a implicat invadarea URSS cu 3,5 milioane de trupe, 3.500 de tancuri, 17.000 de mortiere și 10.000 de tunuri, simultan. Și tot a dat chix.
Acum idioții ăștia își închipuie că îi pot învinge pe ruși dacă trimit 10 tunuri de aici, 5 tunuri autopropulsate de acolo, 20 de lansatoare HIMARS de dincolo, 15 tancuri azi, 20 de tancuri mâine, 10 blindate poimâine etc. În condițiile în care numai uzina rusească Uralvagonzavod produce pe timp de pace 175-200 de tancuri pe an (de fapt naiba știe câte o produce cu adevărat, probabil cele 175-200 sunt cele care pot fi numărate, la vedere), deci dacă e nevoie cu siguranță poate tripla sau chiar cvadrupla producția. Dar rușii mai au și alte uzine care produc tancuri.
Felul în care Occidentul alimentează cu armament frontul din Ucraina e o prostie absolută, și de aici fractura logică: pentru că numărul mic de arme din fiecare moment al conflictului nu va putea crea niciodată superioritate pentru NATO și suficiente probleme rușilor. Rușii ar putea avea o problemă dacă s-ar trezi brusc atacați de 400 de tancuri Leopard, bine echipate și îngrijite. Dar dacă tu trimiți 10-20 azi, 10-20 mâine și tot așa, chestia asta nu face altceva decât să transforme frontul din Donbass într-un malaxor uriaș pentru vechile echipamente de luptă europene. Sigur, înaintarea rușilor va fi încetinită, pentru că în loc să ia cu asalt tranșeele și fortificațiile ucrainenilor vor fi nevoiți să piardă vremea cu scoaterea din luptă a celor 10-20 de tancuri venite azi, cele 15 tunuri primite ieri etc. Dar având în vederea că superioritatea tehnică și numerică va fi permanent de partea Rusiei, nici nu se pune problema ca rușii să nu reușească treaba asta.
Iată de ce războiul din Donbass pare să se fi transformat mai degrabă într-o operațiune de demilitarizare a întregii Europe făcută cu... complicitatea Americii, care ațâță focul acestui război!
Și știți care e miza, care e cheia, de ce face America treaba asta?
Pentru că America știe că hegemonia ei e pe sfârșite. Și vrea să se asigure că Europa va rămâne un secol de acum încolo dependentă militar de ea.
Ca întotdeauna, America joacă perfid și proștii, imbecilii (sau, pur și simplu, trădătorii) nu se prind și intră în acest joc, când soluția de salvare a Europei ar fi un șut în cur dat americanilor, atât de tare încât ăștia să zboare în p... ma-mii lor dincolo de ocean, și încheierea de urgență a unei păci cu cealaltă jumătate a continentului - Rusia. Adică desființarea NATO și integrarea Rusiei în familia europeană.
Americanii își închipuie că în clipa în care dolarul nu va mai fi moneda nr. 1 a planetei, deci ei nu-și vor mai putea finanța deficitele și traiul pe picior mare pur și simplu... tipărind bani, se vor redresa vânzând energie (GPL) și arme Europei, rămasă pe veci într-o relație de vasalitate față de ei.
Planul nu sună rău, cu condiția să mai existe Europa în forma de acum a „Uniunii Europene”.
Și acum trecem la a doua fractură logică din textul lui DD. DD zice că e foarte probabil ca domnii (sau, mă rog, tovarășii...) chinezi vor fi păcăliți să își trădeze aliatul „și ca efect al păcălelii vor fi următorii sugrumați”. Dar tocmai de-aia, puși cu spatele la zid din toate părțile, rușii vor fi nevoiți să apeleze la lovituri nucleare.
Dane, mai lasă dreaq covidul ăla pe care zici că l-ai avut zilele trecute, că ți-a dat prioni la creier.
În primul rând că aici nu vorbim de Mița care-l înșeală pe Costel cu văr-su Gigel, care-i mai chipeș și mai bun la pat. China și Rusia au o relație integrată pe multiple planuri de mai bine de 20 de ani. Au efectuat mari exerciții militare comune, s-au ajutat de multe ori reciproc în Consiliul de Securitate și acum, pe perioada embargoului, chinezii îi ajută în mod evident pe ruși să depășească sancțiunile. Că toate mărfurile alea occidentale de care sunt pline magazinele din Rusia nu or pica din cer, ele trebuie să vină de undeva.
Noi avem un proverb: „Prietenul la nevoie se cunoaște.”. Tot așa, chinezii au zeci de proverbe despre prietenie, din care aș cita:
一个篱笆三个桩,一个好汉三个帮。„Așa cum un gard are nevoie de trei stâlpi ca să stea în picioare, un viteaz are nevoie de trei prieteni.”
物以类聚,人以群分。„Păsările de-un fel zboară împreună, oamenii de-un fel merg împreună.” (noi am zice: „Cine se aseamănă, se-adună.”)
黄金万两容易得,一个知心最难寻。„Zece mii de bani de aur găsești ușor, dar un prieten adevărat nu.”
Chinezii, așadar, au un adevărat cult pentru prietenie, care le este cultivat prin înțelepciunea lor populară de sorginte taoistă și confucianistă. În confucianism loialitatea față de familie și față de prieteni este o valoare în sine - nu te joci cu ea. Greu de înțeles pentru europeanul care gândește machiavelic, dar așa stau lucrurile. Cândva și la noi lucrurile stăteau la fel. Contemporan cu Machiavelli a fost Neagoe Basarab, care în „Învățăturile” sale scria: „Dreptu aceia iaste fericit și de Dumnezeu și de oameni, cela ce-și pune sufletul pentru priiatenul său.”
În plus trebuie să mai ținem cont de un lucru simplu: în acest moment rasa galbenă - chinezii, coreenii, japonezii ... - are cel mai mare IQ mediu de pe pământ. Credeți că chinezii sunt chiar așa de ușor de prostit?! Ha ha ha, vă garantez că nu...
Nu doar că nu vor putea fi prostiți, dar la nevoie, dacă va fi cazul, sunt sigur că vor lăsa să se scurgă către Rusia zeci, poate sute de mii de „mercenari nevinovați”, exact cum fac țările NATO cu Ucraina. Hai să vedem cine-i mai tare: Rusia și China, a căror populație însumează 1,6 miliarde, sau blocul vestic, cu o populație de cel mult 1 miliard, îmbătrânită și îmbolnăvită în masă după ce a fost injectată cu mizeriile mRNA?...
Că Rusia acceptă și ea mercenari străini, știm. Mult mai discreți decât ucrainenii, rușii recrutează activ în Serbia, prin Siria și prin republicile asiatice care au fost în componența URSS și în care încă mai există o mare minoritate care vorbește rusește. Există destule informații de pe front cu mercenari de origine sârbă și central-asiatică. Aceștia sunt încadrați în mod convențional în compania Wagner, însă ei aparțin de facto armatei ruse. Este evident că rușii nu s-ar da în lături să accepte vreo 100.000 de „voluntari” chinezi, în timp ce chinezii nu s-ar da în lături să-și trimită pe front niște oameni care să vadă cum se desfășoară un război modern.
Însă momentan nu e cazul. Rusia nu gâfâie.
Dar dacă totuși o va face, superioritatea ruso-chineză va fi atât de zdrobitoare încât o Ucraină aflată pe căcat și o Europă... demilitarizată vor fi literalmente călcate în picioare. Și dacă în condițiile de acum obiectivele Rusiei probabil că nu trec dincolo de pacificarea Donbassului și încorporarea fâșiei aflată la nord de Marea Neagră, pentru a izola de mare statul ucrainean, în eventualitatea în care Rusia și China s-ar alia fățiș putem fi siguri că armatele lor nu se vor opri la Kiev, ci vor merge mai departe.
De ce? Simplu: ca să scoată Europa din gheara nemernicilor de americani și să se asigure că nemernicanii sunt scoși cu șuturi în cur din Eurasia. N-are sens să duci un război, dacă nu-l duci până la capăt.
Și UE în forma actuală își va înceta existența.
Însă tocmai de aceea nu sunt șanse să avem de-a face cu un război nuclear, pentru că Europa va putea fi cucerită la pas, cu armament convențional.
Iar americanii nu vor fi tâmpiți să se sinucidă pentru Europa, producând ei un război nuclear care le va fi fatal și lor, nu doar Rusiei. Actuala oligarhie americană e orice, numai sinucigașă, nu.
În rezumat: Rusia nu va simți nici un moment nevoia de a lovi nuclear, iar America nu o va face pentru că nu e sinucigașă. Pe cale de consecință nu vom avea nici un război nuclear. China în nici un caz nu își va trăda prietenul, ba dimpotrivă, sunt șanse mari să-l ajute fățiș, ceea ce va duce la distrugerea UE în forma actuală.
Personal, cred că singura frână pe care o mai au chinezii în a se arunca fățiș și în conflictul din Donbass, și în Taiwan e că încă dețin cca. 870 de miliarde USD de datorie americană de care nu pot scăpa cu viteza cu care și-ar dori. Însă la fel ca Rusia după ocuparea Crimeei, China dampează la greu datoria americană, după ce pe la mijlocul deceniului trecut era cel mai mare creditor al Americii, deținând datorii de aproape 1300 de miliarde USD. Asta înseamnă că au reușit să vândă sau să răscumpere bonduri americane cu o viteză de 60-70 de miliarde USD / an, însă în ultimul an viteza s-a accelerat la cca. 130-150 miliarde USD / an. Chiar și așa, tot ar fi nevoie de 5-6 ani ca să se rupă complet de americani, cum a făcut Putin înainte de începerea actualului conflict. Dacă însă vor reuși să accelereze și mai mult abandonarea datoriei americane, și dacă ar fi dispuși să treacă „la pierderi” ultimele 3-400 de miliarde deținute (așa cum și Rusia a pierdut niște sute bune de miliarde prin sancțiunile occidentale), implicarea fățișă a Chinei alături de Rusia ar putea veni mult mai rapid, poate chiar spre finalul acestui an. În acel moment ar fi „game over” pentru Occident. Ceea ce a început într-o zi de octombrie din 1492, cu Cristofor Columb punând piciorul pe continentul american și declanșând practic fenomenul hegemonic mondial al acestui mic apendice al Eurasiei numit „Occidentul”, ar putea lua sfârșit foarte curând.
Este adevărat că în acest moment conflictul este unul existențial atât pentru Rusia, cât și pentru SUA (Rusia din motivele de securitate binecunoscute, SUA pentru că pierderea războiului ar însemna pierderea hegemoniei și acceptarea pierderii supremației dolarului, ceea ce ar echivala cu falimentul de stat) dar nu uitați că în cazul SUA cei care dictează sunt oligarhii, nu americanii de rând. În cazul unei înfrângeri, oligarhii tot vor rămâne stăpâni peste o Americă transformată într-un soi de favelă braziliană. Sigur, acum joacă la cacealma, pretextând că au chintă roială în mână când ei, de fapt, au doar o pereche de doiari. Miza ar fi să-și păstreze hegemonia asupra întregii planete, și să păstreze vie hegemonia Occidentului. Dacă pierd, eh, vor rămâne hegemoni la ei acasă, peste ocean, peste o populație de grăsani și de drogați care se împușcă de câteva ori pe zi. Tot e mai bine decât nimic.
În cazul Rusiei, în schimb, înfrângerea înseamnă că se dezintegrează țara, poporul și, așa cum vedem că se urmărește în Ucraina, se va dezintegra și biserica ortodoxă. Ar fi un dezastru la fel de mare ca invazia mongolă din secolul XIII.
Tocmai de aceea nu am nici o îndoială că Rusia va rezista și că va învinge armatele NATO, la fel cum i-a zdrobit la timpul lor pe Hitler, pe Napoleon și pe Carol al XII-lea. Pentru că poporul rus are deja în ADN-ul său lecția înfrângerii totale. Știe și ce înseamnă asta, și ce să facă pentru a nu o repeta.
Dar și pentru că cine nu învață din greșelile trecutului, riscă să le repete. Și în jocul de azi Occidentul e cel care dovedește că nu a învățat nimic.
Nu e prima chiflă pe care o dă DD.
RăspundețiȘtergereApropo, de scrie sub pseudonim, că doar nu spune cine știe ce chestii?
Nu cred că DD e tot al băieților și când disperarea e mare îl activează să ne sperie cu tâmpenii de felul ăsta, nucleare.
Excelentă analiză!
RăspundețiȘtergereReferitor la inutilitatea tancurilor în cazul izbucnirii WWIII, Medvedev a subliniat: https://tass.com/politics/1568437
Leon Tressell a explicat și mai amănunțit: https://southfront.org/nato-at-war-with-russia-as-western-main-battle-tanks-are-sent-to-ukraine-to-enable-it-to-win-this-war/
Deja rușii cunosc vulnerabilitățile tancurilor Leopard 2A4 trimise de nemți: https://t.me/boris_rozhin/76223
Cât despre HIMARS, au apărut în regiunea Zaporojie sistemele rusești cu lansare multiplă de rachete denumite Tornado-S, o contragreutate la sistemul american HIMARS, care s-au dovedit în condiții de luptă extrem de eficiente pentru a lovi pozițiile inamice. De altfel, linia frontului în regiunea Zaporojie s-a schimbat semnificativ, armata rusă luând sub control operațional nouă așezări din regiunea menționată, în vreme ce Forțele Armate ale Ucrainei suferă zilnic pierderi semnificative, atât în cazul personalului combatant, cât și în cel al echipamentelor militare.
În paralel cu toate acestea, în R.P. Donețk, după eliberarea lui Soledar de militanții Forțelor Armate ale Ucrainei, luptătorii PMC „Wagner” au început să elibereze Vugledar și Artemovsk. Prin urmare, operațiunea militară specială continuă și e bine merci și fără presupunerile lui DD.
Cu siguranță, DD știe că Doomsday Clock este un ceas SIMBOLIC care arată cât de aproape se află umanitatea de sfârșit. Miezul nopții marchează punctul TEORETIC al anihilării. Mai precis, câțiva oameni de știință și alți experți în tehnologie nucleară, inclusiv 13 laureați ai Premiului Nobel, discută despre evenimentele mondiale și determină unde să plaseze acele ceasului în fiecare an. Așadar, discută, presupun, totul raportându-se la ceva RELATIV, nicidecum concret.