4.11.14

De ce cred că Ponta va câștiga alegerile

Duminică, pentru prima dată în viața mea (și cred că și ultima!... mă rog, dacă facem excepție de turul II unde voi fi din nou prezent) am fost membru în comisia unei secții de votare. M-am oferit voluntar, din partea PAS-ului, pentru că așa ceva nu făcusem niciodată și chiar eram curios să văd pe viu cum se numără voturile. A fost obositor, dar distractiv și plin de învățăminte. Din fericire pentru mine președintele de secție a fost foarte operativ și la 23:12 eram deja acasă, „bucurându-mă” de rezultatele exit-poll-urilor, pe care atunci le aflam pentru prima oară. La alte secții am înțeles că s-a ajuns acasă și pe la 2 dimineața.

Acum, trecând la actualitate, din păcate pentru cei care-l susțin pe Iohannis cred că jocurile sunt deja  făcute: Ponta și-a luat firmanul de la turci... ăăă, pardon, de la americani, și va fi următorul guvernator. De ce cred asta?

1. Marile puteri nu au nevoie de instabilitate politică în această perioadă în curtea unuia dintre cei mai docili aliați. Sigur, Iohannis e tot un amator de gust de pilă de licurici, ca și Băsescu sau Ponta, dar alegerea lui Iohannis ar dinamita inutil scena politică. S-ar reface majoritățile, ar urma iarăși fel de fel de negocieri, trădări și suceli, poate și un nou derapaj economic. Instabilitatea va dura cel puțin 2 ani, până la alegerile din 2016. Cum va putea o asemenea adunătură de smuciți să mai reprezinte un factor de stabilitate în fața Rusiei sau să-și plătească înapoi ratele la FMI? Nu va putea. Cică Angela Merkel o să-l viziteze pe Iohannis. Relax, va fi doar o vizită de consolare.

2. Ponta a confirmat deja că e un sclav perfect. Vă aduceți aminte de Ponta tras de spate, spășit, umil, ieșind de la întâlnirea cu Barosso? Iată-l mai jos pe dl. prim-ministru în toată splendoarea sa de negociator cu marile puteri. Priviți-i rictusul stângaci de elev care a fost prins la copiat și acum riscă o preafrumoasă notă de 1. Aplecarea spatelui. Pășirea sfioasă. Privirea vinovată. De ce să-l schimbi pe unul ca ăsta?! N-ai ce face?


3. Avansul pe care Ponta îl are față de Iohannis e foarte mare și PSD-ul are suficienți oameni în secțiile de vot ca să-l apere. PSD-ul a ocupat locuri suplimentare într-o mulțime de secții de vot plantându-și oameni pe locurile alocate altor partide. A transpirat ceva în presă pe tema asta dar ca de obicei presa, jurnaliștii români, sunt prea imbecili ca să înțeleagă despre ce e vorba și să insiste. Nu vă faceți probleme, același lucru l-a făcut și ACL-ul, dar e greu, când ești trădat din toate părțile, să ocupi cât au ocupat ăilalți. Ai și tu 2, 3 secții, dar ei au 100. În momentul în care deții o secție, atunci indiferent ce intră în urnă, oricum se numără ceea ce trebuie.

4. Dacă vă uitați cu atenție, în tabăra lui Iohannis nici măcar Iohannis nu crede în victorie. Iohannis zice că nu vrea voturile nimănui, dar de fapt n-are chef să continue o mascaradă inutilă, prefăcându-se că negociază praful de pe tobă. Pe lângă asta, e și într-o poziție imposibilă: nu prea are cu cine negocia. Vadim, DD și Funar (8,2%) sunt nefrecventabili. Macovei și Udrea (9,3%), percepute ca „băsiste”, la fel (și oricum, o mare parte a voturilor lor se vor recupera în turul 2, că doar electoratul celor două nu va vota cu Ponta). UDMR-ul e deja în barca PSD. De fapt cred că liberalii nici nu prea își doresc victoria în acest moment. PSD-ul e ca nou după 2 ani de guvernare din cauza menținerii inoportune a lui Băsescu la putere de către marile puteri. Se va eroda abia din 2015 încolo. Anul 2015 e an de vârf al plăților către FMI. Nu există un buget pentru 2015, ceea ce nu miroase a bine. Etc. Sunt 1001 de motive ca să nu vrei să iei puterea acum și să lași PSD-ul să-și rupă gâtul. În 2016 va fi o cu totul altă situație.

5. În sfârșit, am început cu marile puteri, terminăm cu marile puteri. De la 1 septembrie 2012 România este în mod oficial o colonie condusă de un guvernator numit, nu ales. Ori, marile puteri au un obicei în coloniile proprii: mai rotesc guvernatorii din când în când, de control, ca să nu se creadă nimeni inamovibil. Cam așa cum făceau turcii cu familiile fanariote. Acu' vine un Mavrocordat, la anul un Ghica, urmează un Racoviță, și iarăși un Mavrocordat etc. Ei, se pare că de data asta e rândul famigliei PSD să dea guvernatorul. Ceilalți trebuie să stea o tură.

Cât despre secția la care am fost eu, pot spune că pe primul loc s-a situat detașat Iohannis (242 de voturi) urmat de Macovei (183) și abia pe trei Ponta (180). În rest sănătate să fie, că restul se face.

4 comentarii:

  1. 1. Derapajul economic n-are legătură cu instabilitatea politică. Când vine ploaia... afară plouă.

    2. Băiatul timid și tras de spate a fost surprins la Bruxelles în poziția de prim-ministru. E numai bun de pus pe post de papagal al statului. Debilu' Băsescu și-a acordat singur importanță prin călărirea directă a mafiei securiste cu instituțiile de forță. Dacă va transpira vreo călărire a papagalului statului de către securiști, românii sunt oameni miloși, vor șterge pe jos cu securiștii. :) Deci, avem nevoie de un prim-ministru mai puțin slugarnic,

    3. Hmm... adică? Sunt anulate voturile neconvenabile? Voturile lui Ciolanis sunt numărate la Tonta. Be more specific! Voturile nule intră în categoria spanac... deci?

    4. Wrong... wrong... wrong... pedeliștii spoiți în galben, din spatele lui Ciolanis, vor puterea, sau cum se spune în zona TR, "decât puterea". Mai greu e s-o dobândești că ai nevoie de voturile celor 2 milioane de pupinbăsiști și de încă vreo 3 milioane de alte voturi. De unde pot veni ele? De la... antibăsiști prostiți pe față. :)
    "Liberalii" din textul tău înseamnă... pedeliștii. Liberalii reali simt că au pierdut complet accesul la tabloul de control al găștii. Miroase a abandon imediat după ză eșec.
    Proiectul de buget există, atât numa' că s-au mai maturizat și pesediștii cât să aștepte plecarea debilului statului. Ar fi fost un nou scandal prostesc și material de campanie electorală de prostit proști "de dreapta".
    PDL-ul a mai avut puterea și la -8%. Să te gândești la o viitoare criză economică decontată de cei care guvernează înseamnă să fii raționali. Pedeliștii sunt doar niște bandiți securiști animalici, le este foame și iubesc... libertatea. :)

    5. De-ar fi aplicat sistemul "rotațional" încă din 2012, licuriciul american nu și-ar fi atras ura băștinașilor. În lista scurtă a lui Tonta, Tăriceanu e băgat la înaintare, iar Maior e rezervă. If and only if Tăriceanu nu ajunge prim-ministru (neacceptat de licurici din pricină de Iraq episode), România va fi o colonie americană condusă direct de către cretinii din serviciile secrete.

    P.S. 242,183,180? :) Ați măsluit rezultatele după mecanismul de la punctul 3? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspuns la PS: nu, nu s-a măsluit nimic. Dar S1 e fief Chiliman. Probabil când le-a devenit clar că Ponta va câștiga la București (și datorită împărțirii votului de dreapta la 3 candidați) băieții au început să-i scoată din casă pe studenți și să-i trimită de colo-colo. Ca să nu fiu acuzat că mănânc rahat și mă iau de generația tânără, pură și sinceră, iată ce observa și Ion Cristoiu în ziua votului: Studioșii ăia care au venit de la mama dracului ca să voteze pe liste suplimentare sunt niște amărîți plătiți de unele partide ca să facă turul Bucureștilor votînd pe liste suplimentare de mai multe ori. Na, ACL-ul au încercat și ei să facă tot ce se poate. Unii vin cu tancul la război, ăilalți cu arcul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerea mea este ca CIA il va punne pe Johannis presedinte guvernator in acelasi mod in care a procedat in 2004 si 2009 (iulie 2012) peste vointa cetatenilor romani..argumentele le gasiti aici:
    http://www.thinkagain.ro/cum-a-pierdut-ponta-alegerile-prezidentiale/

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai că vedem. Oricum, e interesant că în țara asta nu mai crede nici dracu' că votul contează cu adevărat! :)

    RăspundețiȘtergere