Gândiți-vă la ce e bun un război cu o țară de 2 lei precum Afganistanul, Irakul, Libia sau Siria. Ce poți face pe acolo? La cât sunt ăia de săraci, ai mutat câteva tancuri, câteva avioane și câteva elicoptere, și gata, i-ai făcut praf. Se bucură producătorii de arme, apoi se bucură ăia care au afaceri cu petrol, droguri și ce altceva mai poți exploata de acolo, și cam gata. În plus, îți arăți și mușchii împotriva unei asemenea țări care e vai de steaua ei și toți „patrioții” ies, fluturând stegulețe, să te voteze.
Așa a fost dintotdeauna. Nu degeaba împărații romani mai atacau din când în când câte un vecin ponosit ca să-și mai treacă pe răboj un titlu de genul „Dacus Maximus”, să mai ungă nițel mașinăria de război și să mai dea și ceva de halit gurilor de acasă.
Numai că de data asta e altceva. Occidentul are nevoie obligatoriu de un război cu un adversar de calibru. O țară de 2 lei nu mai e suficientă.
Cu ce te poate ataca Afganistanul?
Cu nimic.
Dar Rusia, cu ce te poate ataca?
Cu multe, inclusiv cu rachete intercontinentale (împotriva cărora, la drept vorbind, nici nu te poți apăra, fiindcă rachetele rusești zboară cu Mach 6, deci trebuie să fii tâmpit să-i ataci pe ruși, asta dacă nu urmărești de fapt altceva...).
Și dacă rușii îți pot da în cap cu rachete intercontinentale, ei bine, ăsta e un prilej excelent să declanșezi starea de asediu și legea marțială la tine acasă. Adică să te pui legal cu pulanul, la greu, pe oricine ți se opune. Pentru binele public, firește.
Am zis de mai multe ori pe acest blog: niciodată în ultimii 100-150 de ani clasa politică, „experții”, mass-media etc. - tot ceea ce se numește în marxism „suprastructură” - nu s-au compromis atât de drastic, atât de rapid și mai ales atât de iremediabil cum au făcut-o cu prilejul Covidului. De la lockdowns până la vaccinurile pro-Covid. Ne aflăm, la nivel mondial, în pragul unei situații cvasi-revoluționare, cu demonstrații masive în toată lumea împotriva imbecilei dictaturi sanitare. Pe alocuri, cum vedem în acest moment în Canada, lucrurile încep să se încingă teribil.
Și politicienii nu au nici o soluție, fiindcă au făcut-o lată (voit - „Torille” - sau fiindcă sunt imbecili). În mod normal ar trebui să plece, toți.
Singura lor soluție de a se menține la putere ar fi să pună pulanul la modul cel mai grosolan pe cei care li se opun, numai că treaba asta trebuie să aibă o bază legală și să pară legitimă.
Un război împotriva unui adversar care are, teoretic, capacitatea de a te lovi pe teritoriul tău e soluția cea mai facilă. Declanșezi legea marțială și pui pulanul pe opozanți, pretextând că toată lumea trebuie să asculte disciplinat ordinele, nu care cumva să dea Putin cu bomba nucleară.
Iată de ce sunt convins că dacă se va declanșa vreun război împotriva Rusiei, va fi unul „negociat” cu Putin. Probabil lui Putin i se va da o halcă din Ucraina și, la schimb, el se va preface (va mârâi) că amenință Occidentul cu rachetele nucleare. Ca urmare a acestei amenințări, guvernele occidentale vor declanșa legea marțială și vor împușca fără probleme pe oricine li se opune.
Dacă și numai dacă va fi un război, soarta Ucrainei e pecetluită. Depinde ce i-au promis occidentalii lui Putin ca să joace baletul cu războiul, dar nu e exclus să-i fi promis toată Ucraina, doar ca să-i scoată din rahat și să le joace jocul. Donbassul i l-au promis sigur.
Președintele Ucrainei, clovnul Zelenski, pare să fi înțeles și el cam ce soartă are o „shitty country” precum a lui când e prinsă în jocurile murdare ale marilor puteri, și face apel la „aliați” să o lase mai moale cu retorica belicoasă, dar mă tem că jocurile se fac de acum pe deasupra căpățânii lui seci.
Să sperăm că mai există și oameni lucizi prin marile cancelarii.
Interesant. Dar pierzi din vedere că Rusia NU are nevoie de Ucraina, nici în parte, nici în întreg. Rusia are nevoie doar de neutralitatea Ucrainei. Neutralitate pe care o va obține fără vreo concesie făcută Occidentului. În fundătura în care Occidentul a ajuns by the book(!) el, Occidentul, este singur. Nu are cine să-l ajute, iar el, singur, nu este capabil să se ajute. Experiența de după 1990 a vaccinat(!) Rusia față de orice iluzii cu privire la Occident. Din acest motiv întâlnirea de stat este cu China în 3 februarie, și nu cu SUA. https://tass.com/world/1381839
RăspundețiȘtergereIn sfarsit si un articol fara Covidenie,ni s-a cam acrit de ea,plus ca ai nostrii au lasat-o mai moale(nu stiu pentru cata vreme).
RăspundețiȘtergereDe acord cu comentariul lui 'Bursucu'de mai sus...rusii nu prea au ce face cu Ucraina,
o tara in faliment la propriu,cred ca o vor ,doar ca o zona tampon.Chiar a zis Putina ca:"Nu mai avem unde ne retrage"....speriati de perspectiva unei eventuale aderari a Ukri-lor la Nato.
Acuma eu mai arunc cate un ochi si la teoriile conspiro.ma refer la cele pe filiera ortodoxa,care zic ca exista profetii(mult vehiculata cea a lui Paisie Aghioritul),care zic ca va fi razbel pe bune....cu distrugerea Turciei etc.
Bine ca si astea nu pot fi luate pe nemestecate(multi au pus vrute si nevrute in gura sfintilor).
Dar urmarind declaratiile ce vin in special din tabara anglo-sax,se pare ca 'soimii razboiului'chiar doresc asta.
Mai urmaresc si tabara opusa,a rusnacilor,aici recomand Andrei Martyanov's Blog si The saker....si se pare ca 'ursul'e chiar bine pus la punct in special pe tehnologia rachetelor supersonice,unde domina...in pofida parerii unanime ce o vad si in mass media,chiar si a oamenilor obisnuiti,ca vine Nato,ca ne apara...bla,bla.
Vor fi surprinsi toti de forta rusilor.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereparte din ucrainieni vor cu Rusia, unii au capatat si cetatenie rusa, asta pune presiune pe Putin. Nu toate gruparile inarmate din Ucraina asculta de puterea politica sau cea militara, aici pot aparea surprize, chiar si in armata; am banuiala ca intr-un conflict regimente intregi vor trece la rusi, plus civilii pana la Nipru cel putin; pe de alta parte detasamentele radicalizate gen Azov pot provoca situatii conflictuale.
RăspundețiȘtergerese pare ca americanii si nato sunt cam nervosi, ceva nu le iese deocamdata.
nemtii dupa ce au creat o problema imensa in Europa acum o cotesc, si nu e prima data in ultimul timp ( vezi emigrantii, energia, etc)
Putin e prudent, se asteapta la ceva, in februarie mare parte din flota si armata rusa va fi detasata in afara bazelor, raspandita si cu munitie, sa nu fie o tinta usoara si sa manevreze mai usor; asa ceva nu s-a intamplat din anii '70, pe timpul urss.
o sa vedem, poate o dau la pace cumva cu toate ca unora le surade razboiul.
"Și dacă rușii îți pot da în cap cu rachete intercontinentale, ei bine, ăsta e un prilej excelent să declanșezi starea de asediu și legea marțială la tine acasă".
RăspundețiȘtergereCred ca asta este esenta articolului. Sanatate si multumiri pentru tot efortul depus in ultimele luni.