Graficul ăsta n-o să vi-l arate nici un jurmă, arahat, vasi rădulescu etc.
Există câteva țări europene în care valul 4 s-a manifestat în mod evident în luna octombrie. E vorba, firește, de România + Bulgaria, țările baltice, Croația, Slovenia, Austria, UK și Irlanda.
Din păcate pentru Rusia, Ucraina și Grecia nu avem date la îndemână, sau nu le-am găsit eu. Oricum, le-am luat pe toate pentru care avem date și am vrut să văd dacă există vreo corelație între numărul deceselor, gradul general de vaccinare și gradul de vaccinare al populației +70.
Pe axa X avem procentul de vaccinare al populației +70 la data de 1 octombrie.
Pe axa Y avem numărul de decese la 1 milion.
Ceea ce rezultă de aici e simplu: nu trebuie să injectezi isteric tot ce mișcă. Trebuie să concentrezi injectarea acolo unde e nevoie: la bătrâni.
La 1 octombrie România avea 33% injectați în categoria de vârstă 25-49. Croația avea 42%, Slovenia 47%, Estonia 53%, Letonia 51%. Juma' de populație, așadar, neacoperită vaccinal. Totuși, noi am avut 550 de decese la 1 milion și croații doar 135. Letonii, cu un grad general de vaccinare net superior nouă și croaților, și cu mai mulți vaccinați la categorie 25-49 decât slovenii, au avut 322 de decese.
Ce face diferența la numărul de decese?
Vaccinarea bătrânilor. Numai și numai vaccinarea bătrânilor. De-asta datele din Lituania par a fi, sincer, false. Ceva e putred acolo: lituanienii cu siguranță mint privitor la procentele de vaccinare. Sau poate că au un sistem de sănătate și mai praf decât al nostru.
Totul e corect mai puțin faptul că la bătrăni prin lipsa de educație și politicile furăcioase ale guvernelor din ultimii 32 de ani toți au multe boli și virusul îi omoară destul de ușor.
RăspundețiȘtergerePe cale de conscință aș adăuga că, pe lângă bătrâni, ar trebui vaccinați și cei din intervalul 25-49, dacă au boli cronice care predispun la forme grave/letale în urma îmbolnăvirii cu virusul. ce zici?