19.7.20

Testul și pretextul. Două tipuri de PCR și un singur Covid-19

PCR.

În zilele noastre acest acronim nu (mai) înseamnă „Partidul Comunist Român”, ci test PCR - de la „Polymerase Chain Reaction” - și „Pile, Cunoștințe și Relații”.

Și dacă disperarea lui Arafat are ceva real la bază? Dacă există pericolul real, într-adevăr, să pățim ca în Lombardia?...

Că numerele comunicate de imbecilii ăștia nu stau deloc în picioare, e deja un fapt stabilit. Ceva e extraordinar de dubios cu numerele alea. Niciodată rata de pacienți vindecați nu s-a corelat cu numărul pretins de infectați din urmă cu 20-25 de zile. Era mult mai mic. Acum, rata pacienților asimptomatici externați după 10 zile nu se corelează deloc cu numărul cazurilor comunicate ca fiind descoperite cu 10 zile mai înainte. E mult mai mică.

Lucrurile astea sugerează că numărul de cazuri ar fi umflat cu pompa. Recent, și jurnaliștii de la Hotnews au descoperit că nu se corelează deloc datele despre cazuri cu datele despre internări. Pe 14 iulie lipseau din spitale 3390 de cazuri. Existente în statistici. Absente din spitale.

Dar mai e o posibilitate, pe care numai autoritățile o pot ști.

Dacă numai fraierii au fost luați cu izoleta și transportați cu tamtam și circ la închisoare? Dacă numărul cazurilor comunicate e real, dar de-a lungul timpului câteva mii de „absenți din spitale și prezenți în statistici”, care au trecut testul PCR, au beneficiat și de... „pretextul PCR” - Pile, Cunoștințe și Relații - pentru a fi lăsați acasă și a nu fi duși niciodată la spital, supravegheați medical?...

Știm prea bine că pentru zei și semizei lucrurile nu sunt bătute în cuie.

Senatorul Chițac a fost dus la spital pe picioarele lui, fără izoletă. Flutur ocupase un întreg etaj la Suceava. Tatăl lui Tudose a fost înmormântat ca un creștin, cu priveghi și toate cele. Soțul Andreei Esca cică e infectat, dar s-a internat la un spital privat (Monza) despre care nimeni nu știe dacă are, sau nu are, competențe anti-Covid . Etc. etc. etc. Există o grămadă de exemple care ne arată că managementul acestei pandemii nu a fost deloc unitar, iar privilegiații au putut face cam ce-au vrut. Spre deosebire de ceilalți, luați pe sus cu izoleta și băgați demonstrativ la carceră.

Ceea ce înseamnă că pe spinările lui Arafat și Vela trebuie să treacă fiori reci acum. Fiindcă, dacă mii de infectați au beneficiat de fapt de tratament preferențial în timp ce alte mii au fost luați prizonieri ca să justifice achizițiile demente de detergenți, măști și apă cu clor, atunci avem o problemă.

Problema e că pandemia nu a fost niciodată ținută sub control. Statul în case a fost inutil câtă vreme mii de șmecheri probabil s-au putut plimba în voie cu „pretextul PCR”. Cei care or fi dezvoltat simptome da, s-or fi dus la spital. Dar ăștia câți puteau fi? Maxim 10%. Restul, dracu' știe ce or fi făcut.

Ăștia știu ceva, dar nu vor să zică.

Vor da vina și ne vor intoxica prin mass-media imbecilizată și servilă cu cei 900 de pacienți „externați la cerere” dintre care, între timp, doi sau trei au și dat colțul. Adică maxim 0,33% dintre cei externați. Presa noastră mizerabilă nu ne zice nimic de restul de 897 care au parte de o viață normală. Ne scoate ochii cu ăștia trei. Și pandemia se va extinde, vezi Doamne, fiindcă s-au externat 900 de oameni.

Dar nimeni nu ne spune ce e cu cei 3390 care ar fi trebuit să fie în spitale, conform statisticilor, și de fapt nu se regăsesc nicăieri. Nu cumva ăștia au fost tot timpul pe stradă, printre noi?...

11.7.20

Minciuna are persoane scurte. E numărul cazurilor de Covid-19 umflat cu pompa? Sau numărul deceselor?

Ghinionul ăstora e că nu mai pot pune monopol pe adevăr.
Pe toată planeta planeta Pământ numărul asimptomaticilor e în jur de 80% din cazurile depistate, numai la noi ei sunt undeva la 20-30%. Și de aici începe să ne doară capul, fiindcă numerele „nu se pupă”.

Să ne explicăm. 
Ieri a fost prima zi în care s-au împlinit 11 zile de la începutul „eliberării” asimptomaticilor. Asta înseamnă că în mod normal începând de ieri, 10 iulie, ar trebui ca numărul asimptomaticilor externați să fie corelat cu cel al infectaților depistați cu 11 zile mai înainte. Strict. Nu mai există asimptomatici sechestrați cu săptămânile și lunile în spital. Acum autoritățile sunt obligate să le dea drumul după 10 zile.
Ieri ar fi trebuit „eliberați” asimptomaticii depistați în cohorta de „infectați” din 30 iunie. Adică 388 de infectați. Sigur, unii dintre ei între timp poate s-au „negativat” și au fost deja externați ca fiind vindecați.
În mare, însă, cu cohorta din 30 iunie lucrurile ar fi trebuit să se petreacă astfel:

- cca. 3% (12) să sufere complicații și să ajungă la ATI;
- cca. 20% (78) să sufere în mod vădit și să trebuiască să stea în spital;
- restul (298) să fie asimptomatici și să fie externați după cel mult 10 zile, adică ieri, 10 iulie

În realitate, câți asimptomatici externalizați au fost ieri?
78. Șaptezeci și opt. 

Am zis mai sus că unii s-or fi vindecat în aceste zile. Dar câți? Peste 200? Să fim serioși. Trebuia să crească numărul celor externați ca fiind vindecați. În perioada 30 iunie - 9 iulie au fost declarați vindecați 2057 de bolnavi.

În perioada 20-29 iunie: 2357 vindecați.
În perioada 10-19 iunie: 1645 vindecați.
În perioada 31 mai - 9 iunie: 1864 vindecați.
În perioada 21-30 mai: 2690 vindecați.

După cum se vede numărul vindecaților din perioada 30 iunie - 9 iulie e foarte apropiat de media (2169) decadelor precedente. Deci e greu de crezut că s-a întâmplat o minune dumnezeiască taman acum cu asimptomaticii (în sensul că s-au vindecat / negativat extrem de iute), și în loc să fie externați pe 10 iulie 80% dintre „infectații” din data de 30 iunie, au fost externați doar 20%. Hai să zicem că s-au vindecat 20, 30, 100 dintre ei... dar chiar majoritatea covârșitoare? 220 din 298?... Să fim serioși.

Mai mult. Să ne uităm și la cifrele de azi, 11 iulie.

Pe data de 1 iulie au fost declarați 326 de „infectați”. Aceștia ar fi trebuit să evolueze astfel:

- 10 la terapie intensivă;
- 33 cu simptome;
- 283 asimptomatici.

Câți asimptomatici declară ei că au externat azi?
110. O sută zece. Sub 40% din câți ne-am fi așteptat.

Restul s-au și vindecat? Măi să fie! Păi înseamnă că virusul ăsta e mai puțin periculos decât pare!

Și, în continuare.

Aplicând același raționament, din data de 30 iunie până ieri au fost declarate 4799 de cazuri noi. În mod normal cam 3% dintre ele trebuiau să ajungă la terapie intensivă. Și unii să și moară.

3% înseamnă 144 de cazuri.

Câte cazuri erau la terapie intensivă pe 30 iunie? 205.
Câte sunt azi? 239. Adică +34. Nici măcar aproape de +144. 23,6% din câți ar fi trebuit să fie. Pe cifrele lor!

Atunci, o fi crescut numărul morților? Din cohorta cazurilor venite în perioada 30 iunie - 10 iulie, cei care erau „de curățat”, s-or fi curățat extrem de rapid, neapucând astfel să umfle semnificativ numărul internaților la ATI? Păi hai să vedem.

În perioada 30 iunie - 10 iulie: 213 decese
În perioada 20-29 iunie: 150 de decese
În perioada 10-19 iunie: 139 de decese
În perioada 31 mai - 9 iunie: 92 de decese
În perioada 21-30 mai: 112 decese

Da, e foarte posibil. Vedem că în perioada analizată numărul deceselor e cu 90 (sau 73%) mai mare decât media săptămânilor precedente.

Coroborată și cu informația privitoare la asimptomatici (care la noi, în România, par a fi undeva la 25%, nicidecum la 80%) asta înseamnă, însă, din două, una (tertium non datur):

A. ori autoritățile au început să descopere în ultimele 10-12 zile preponderent cazuri grave, terminale, ceea ce înseamnă că dacă ei au găsit 4.799 de cazuri noi, și totuși asimptomaticii și surplusul de internați la ATI e așa de mic, înseamnă că descoperirea lor e doar o mică parte a numărului real de cazuri de infectați care zburdă în România, număr care trece lejer de 40.000, deci autoritățile sunt complet depășite de situație;
B. ori autoritățile mint porcește în privința deceselor (sunt trecuți la Covid morți care n-au nimic de-a face cu virusul) și a infectărilor, numărul acestora fiind mult umflat și neavând nimic comun cu realitatea.

Indiferent de varianta corectă (A sau B), guvernul trebuie să-și dea demisia pentru că înseamnă că administrează mizerabil toată această criză: fie prin ignoranță, fie prin minciună.